Kinderartsen: Ouders, stuur kinderen gewoon naar school

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde roept ouders op kinderen naar school te sturen. Károly Illy, voorzitter van de vereniging, laat weten dat kinderen op een basisschool een verwaarloosbare rol spelen in het verspreiden van het coronavirus. Dit meldt de NOS.

Vorige week bleek dat veel leerlingen sinds de heropening van de scholen toch thuisblijven. Angst voor de verspreiding van het virus en het in bescherming nemen van kwetsbare familieleden zijn voor ouders de voornaamste redenen hiervoor. 
 
Illy begrijpt dat ouders zich zorgen maken, maar wil toch benadrukken dat zorgen en angst niet nodig zijn. “We gaan dit virus nog lang bij ons houden en we zullen moeten voorkomen dat kinderen nog maanden, misschien wel een jaar, thuisblijven."
 
Volgens Illy is het schadelijk voor kinderen wanneer zij lange tijd thuisblijven, omdat het voor de ontwikkeling van een kind niet goed is wanneer er geen contact is met vriendjes en vriendinnetjes .
 
Onderwijsminister Slob laat weten dat hij tot de zomer schappelijk is wanneer ouders hun kind niet naar school laten gaan.
 
Door: Nationale Zorggids