Sms-actie om kinderen te bedanken

UNICEF en Trijntje Oosterhuis beginnen donderdag een sms-actie om kinderen te bedanken voor hun positieve instelling en getoonde moed tijdens de coronacrisis. Volgens het kinderfonds van de VN moet hierbij bijvoorbeeld gedacht worden aan buurkinderen die boodschappen doen voor een oudere, kleinkinderen die elke dag even zwaaien naar opa of oma voor het raam van het verzorgingshuis, maar ook aan scholieren die thuis zelf moeten zorgen dat ze niet achterraken met schoolwerk en al die kinderen die het moeilijk hebben thuis en er het beste van maken.

"De kracht van kinderen in deze moeilijke tijd is echt bewonderenswaardig", zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland.

Vanavond sms-actie UNICEF en Trijntje Oosterhuis

UNICEF en Trijntje Oosterhuis roepen iedereen op mee te doen met de sms-actie door vanaf donderdagavond het woord Bedankt kosteloos naar 4004 te sturen en vervolgens de voornaam van de kinderen op te geven. Van al die kindernamen wordt een grafische videoclip van Trijntje's nummer Als ik je laat gaan gemaakt. De clip komt uit op 26 juni. Oosterhuis: "Ik vind het een ontzettend unieke manier om een grote bak liefde en dankbaarheid uit te strooien over de kinderen in Nederland. Zij hebben het geweldig gedaan."

Donderdagavond trapt de zangeres de actie af om 18.30 uur in het programma RTL Boulevard.

Door: ANP