Inclusief kinderboek moet moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken
Het nieuwe kinderboek Donnie is een inclusief boek. Schrijfster Lisa Maschhaupt hoopt dat haar boek ouders en docenten helpt om met hun kinderen en leerlingen te praten over de moeilijkere dingen in het leven. Dit meldt Metro.
Donnie gaat over een jongetje dat door anderen wordt gezien als cool. Hij wil echter geen typische jongenskleren aan, maar een jurk. Zijn vrienden lachen hem uit en daarom draagt hij zijn moeders jurken alleen maar stiekem in haar kast.
 

Herkenning

Maschhaupt heeft het boek geschreven voor alle jongens en meisjes die door anderen als anders gezien worden. Voor alle jongens en meisjes die het moeilijk vinden om zichzelf te zijn. De schrijfster hoopt dat het boek herkenning oproept en dat kinderen zich niet meer alleen voelen.
 

'Veel kinderboeken zijn braaf'

“Het is net even wat anders dan een gemiddeld kinderboek. Ik denk ook dat het leuk is voor een ouder om te lezen, het prikkelt wel, zeg maar. Veel kinderboeken zijn toch wat braafjes, dit is eigenlijk een kunstboek voor kinderen geworden, over een onderwerp waar nog veel te halen valt”, aldus Maschhaupt in gesprek m et Metro. Ze hoopt dat het boek op alle basisscholen komt te liggen, zodat alle kinderen er toegang tot hebben. De eerste boeken geeft ze zelf uit en heeft hiervoor geld verzameld via een crowdfundingsactie.
 
Door: Nationale Zorggids