Besmettingen Wageningen lopen op door introductieweek studenten

In Wageningen loopt het aantal coronabesmettingen flink op. Dit komt waarschijnlijk door de kennismakingsaciviteiten van de Wageningse universiteit voor nieuwe studenten. GGD Midden-Nederland heeft al van drie clusters van besmettingen een studentenhuis als bron kunnen aanwijzen. Dit meldt Omroep Gelderland.

Anders dan de meeste andere universiteiten in Nederland, laat de WUR haar eerstejaars zoveel mogelijk naar de stad komen voor de introductie. De studenten zijn wel opgedeeld in groepen. Een eerste groep van 900 studenten heeft de introductietijd al gehad, een tweede groep van nog eens bijna 1.000 studenten begon afgelopen dinsdag.

Tijdens de activiteiten moeten de studenten anderhalve meter afstand bewaren. Toch zijn nu 17 jongeren positief getest op het virus en zitten nog eens 70 studenten in quarantaine. Het gaat om huisgenoten, mensen die tijdens hun introductie in een studentenhuis hebben geslapen of gasten van een studentenhuis. 

Door de stijging van het aantal besmettingen heeft de plaatselijke GGD besloten om de teststraat in Wageningne eerder dan gepland te openen.

Door: Nationale Zorggids