Logo_igj

Marina Eckenhausen is per 1 september 2020 benoemd tot inspecteur-generaal bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De ministerraad heeft 28 augustus met de voordracht ingestemd. Dit meldt IGJ. 

 

Marina Eckenhausen was de afgelopen tweeënhalf jaar hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie. Daarnaast was zij vanaf 1 juni, na het vertrek van Ronnie van Diemen waarnemend inspecteur-generaal. Daarvoor was zij achtereenvolgens inspecteur en hoofd van de afdeling Medisch Specialistische Zorg bij de IGJ.

Kinderarts-neonatoloog 

Voordat ze in 2014 bij de inspectie kwam, bekleedde zij directiefuncties in verschillende ziekenhuizen. Marina Eckenhausen is opgeleid als kinderarts-neonatoloog in het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam. Ze promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.

Bekend met zorg

Marina is dus bekend met de zorg én het toezicht daarop. In reactie op haar benoeming: "Ik zie het als een enorme uitdaging om juist in deze bijzondere tijd de functie van inspecteur-generaal te vervullen. De zorg en jeugdhulp hebben de afgelopen periode enorme prestaties geleverd. Covid-19 heeft voor grote veranderingen gezorgd en ook het toezicht daarop verandert daardoor blijvend. Ik zie er naar uit om hieraan zowel intern als extern mijn bijdrage te leveren."

Door: Nationale Zorggids