Normal_meisje_jong_kind_misbruik_pesten46

Vanaf deze week kunnen professionals de eerste challenge doen van de Augeo-campagne Kind Centraal. Zo kunnen zij testen en leren hoe ze kinderen kunnen betrekken als ze het idee hebben dat deze thuis niet veilig zijn. Dit meldt huiselijkgeweld.nl. 

Met zes challenges in zes weken kunnen professionals gratis hun vaardigheden en bewustwording rondom het betrekken van kinderen nog verder verbeteren. Er is namelijk nog veel behoefte aan training op het gebied van het betrekken van kinderen. Vooral over het voeren van een gesprek met een kind en bijvoorbeeld hoe je om gaat met geheimhouding.

Het lijkt zo logisch. Om bij vermoedens van kindermishandeling ook de kinderen zelf te betrekken. Natuurlijk doen professionals die met kinderen werken dat. Toch blijkt dit in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wat zeg je dan tegen het kind? En waarom ervaren kinderen zelf vaak dat ze helemaal niet betrokken worden?

Aanmelden Kind Centraal

Op www.augeo.nl/kindcentraal kunnen professionals zich aanmelden. Wie zich aanmeldt ontvangt iedere week een mail als er weer een nieuwe challenge klaar staat. 

Door: Nationale Zorggids