Logo_data.1120xc1037x584_78_68.1120x630

Zorgorganisatie Cosis, die hulp biedt aan kinderen met een verstandelijke of psychische beperking, is hard op zoek naar nieuwe gezinnen om deze groep kinderen op te vangen in een logeerhuis. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Tijdens de coronacrisis is de vraag naar hulp voor kinderen met een verstandelijke of psychische beperking gestegen en daardoor is de kans dat groot dat er een wachtlijst ontstaat. Tegelijkertijd is het aantal aanmeldingen van nieuwe logeerhuizen en –gezinnen niet gegroeid. Dit heeft als gevolg dat er steeds minder beschikbare plaatsen zijn en dat de keuzemogelijkheden beperkt zijn. Het is belangrijk dat het kind past bij het logeergezin; door de beperkte opties kunnen kinderen op de wachtlijst komen te staan. Dat wil Cosis voorkomen.

Voor deze groep kinderen is het heel waardevol om opgevangen te worden in een gezinssituatie. Voor wie geïnteresseerd is in het vormen van zo’n gezinshuis worden online informatieavonden georganiseerd op 5 en 19 november. Gezinnen die dit traject gaan volgen krijgen hierbij begeleiding van Cosis en een instapcursus. Aanmelden voor de informatieavonden kan op de website van Cosis.
 

Door: Nationale Zorggids