Normal_pexels-andrew-neel-5255996

Een grote groep jongeren heeft het zwaar in deze coronatijd. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat meer dan 50 procent van deze groep het lastig vindt om aan de bel te trekken bij psychische klachten. Dat meldt Radar. 

Een van de oorzaken is het gebrek aan sociale contacten. 20 procent van de jongeren (16-30 jaar) voelt zich eenzaam. Ongeveer 30 procent van deze groep geeft aan zich zorgen te maken over de toekomst en bijna 70 procent ziet op tegen de komende wintermaanden.

Gevoelens delen 

Het Rode Kruis geeft een aantal adviezen om de komende tijd door te komen. Voldoende beweging, gezond eten en structuur zijn hierin erg van belang. Ook willen ze jongeren op het hart drukken dat het delen van gevoelens juist in deze tijd erg belangrijk is. Zowel met vrienden en familie als met een zorgverlener. Toch vindt meer dan de helft het lastig om professionele hulp te zoeken. Het Rode Kruis wil dit stimuleren door jongeren te wijzen op de coronahulplijn van coachingbureau Blijfovereind. Dit is een platform waar iedereen een gratis gesprek met een coach kan aanvragen.
 

Door: Nationale Zorggids