Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

FNV Zorg en Welzijn en Stichting Beroepseer slaan de handen ineen voor de uitwerking van een ander jeugdzorgstelsel. Beide organisaties pleiten al langer voor stevige veranderingen in de jeugdzorg. Waarmee zij zich inzetten voor minder bureaucratie, minder administratie, meer professionele vrijheid, meer inbreng van en samenwerking met jeugd en familie én meer zeggenschap van professionals over hun eigen vakgebied. Dit meldt FNV. 

Vanuit de overheid gebeurt volgens FNV en Stichting Beroepseer te weinig om tot goede, structurele oplossingen te komen. Onder leiding van voorzitter Steven de Waal starten de partijen de Denktank Jeugdzorg met de naam Jeugdsprong. Rondom de formatie van een nieuwe regering wordt het advies van de denktank gepresenteerd.

Denktank Jeugdzorg

De denktank bestaat uit een kernteam van vijftien leden, die zich samen gaan buigen over het vraagstuk hoe de jeugdzorg beter georganiseerd kan worden. Zij hebben verschillende rollen en taken in de jeugdzorg en zijn in staat gebleken buiten de kaders te denken en te handelen, aldus FNV. Het team bestaat uit onder andere ervaringsdeskundigen, jeugdwerkers, werkgevers, gemeenten en experts uit de kinderopvang en het onderwijs. De netwerken van deze deelnemers worden actief bij het proces betrokken.

Door: Nationale Zorggids