Normal_kind_ogen_peuter

Nieuw onderzoek uit Amerika en Canada laat zien dat veel kinderen met autisme ook psychische problemen hebben. Bijna 78 procent van de kinderen met autisme zou één psychische aandoening hebben en bijna 50 procent kampt met twee aandoeningen. Dit meldt ggznieuws.nl. 

“Lange tijd werd de psychische gezondheid van kinderen met autisme verwaarloosd, omdat de focus op autisme lag. Er is nu veel meer bekendheid, maar er zijn onvoldoende mensen gekwalificeerd om psychische behandelingen te geven aan kinderen met het autismespectrum”, zegt hoofdonderzoeker Connor Kerns van the University of Britisch Columbia. Hij pleit ervoor een brug te slaan tussen autisme en psychische problemen én de zorgverleners die deze kinderen behandelen. Vroegtijdige behandeling is noodzakelijk om erger te voorkomen.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen met autisme vooral last hadden van gedragsproblemen, adhd en angsten. Ook kwamen depressies regelmatig voor en minder gewoon was het syndroom van Tourette (1,8 procent).

Door: Nationale Zorggids