Normal_klok__lesuren__onderwijs__krijtbord

Nu de avondklok is verlengd, blijft de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 2 maart op werkdagen van 9.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

Om Veilig Thuis tijdens de coronacrisis op een laagdrempelige manier bereikbaar te houden, werd op 25 mei 2020 de landelijke chatfunctie geïmplementeerd bij alle Veilig Thuis-organisaties. Aanvankelijk was de chat op alle werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bemenst. Maar vanwege de invoering van de avondklok werd de dienst uitgebreid tot tien uur ‘s avonds.

Toegestaan huis te verlaten

Is er geweld bij jou thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om je huis te verlaten en krijg je geen boete.

Als je wilt praten over jouw situatie of advies wilt wat je kan doen, kun je contact opnemen met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem. De chat is te vinden via www.veiligthuis.nl. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Door: Nationale Zorggids