Normal_normal_willem_alexander

Koning Willem-Alexander brengt dinsdagmiddag 16 maart een digitaal werkbezoek aan drie sociale initiatieven die deelnemen aan het Oranje Fonds-programma Meer Kansen voor Jongeren. De drie initiatieven, Kandidatenmarkt Amsterdam, Plusgroep van Cardea Jeugdzorg en Sport4Connect Delfzijl, helpen jongeren bij het halen van een startkwalificatie, het vinden van een stage of baan en zorgen dat zij mee kunnen doen in de samenleving. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

Binnen het programma Meer Kansen voor Jongeren ondersteunt het Oranje Fonds verschillende projecten die zich inzetten voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. De coronacrisis heeft een groot effect op de projecten en de jongeren die zij helpen. Er zijn grote zorgen over de effecten van corona op jongeren in het algemeen. Jongeren die al kwetsbaar waren en het lastig vinden om mee te doen in de maatschappij hebben het extra moeilijk. Er is geen dagritme meer, fysieke school valt grotendeels weg, er zijn geen stageplaatsen, vaak zijn bijbanen weggevallen en is er weinig perspectief. De kans om terug te vallen in isolatie of oude gewoontes is hierdoor een stuk groter. De projecten zetten zich in om het contact met hun jongeren niet te verliezen en hen te blijven helpen. Zo zijn veel projecten bijvoorbeeld overgeschakeld naar online hulpverlening.

De Koning spreekt met medewerkers en vrijwilligers van de drie initiatieven over de voortgang van de projecten en wat deelname aan het programma Meer Kansen voor Jongeren voor de projecten betekent. Ook wordt er gesproken over de impact van de coronacrisis op het werk van de initiatieven en het leven van de deelnemers.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Door: Nationale Zorggids