Normal_rss_entry-275664

Het Openbaar Ministerie gaat drie leden van verboden pedofielenvereniging Martijn vervolgen omdat ze verdacht worden de vereniging voort te zetten. Een woordvoerder van het Landelijk parket bevestigde berichtgeving van die strekking van RTL Nieuws en RTV Oost. Het gaat om Marthijn U., Norbert de J. en Nelson M.

Marthijn U. zette zelf de concept tenlastelegging op zijn website. Daarin staat onder meer dat hij zou hebben deelgenomen aan de voortzetting van een verboden organisatie. Hij zou op de website van Martijn hebben gepubliceerd, een mailinglist 'pro pedosexuality' hebben gepromoot en via social media uitingen hebben gedaan waarbij onder meer sprake was van de verheerlijking van seksueel contact tussen kinderen en volwassenen.

Op de website schrijft Marthijn U. dat het hele proces gericht is "tegen de vrijheid van meningsuiting en om mensen in hun bestaan te discrimineren".

Pedofielenvereniging Martijn mag sinds 2014 officieel niet meer bestaan. Na een jarenlange juridische strijd sprak in dat jaar de Hoge Raad een verbod op de club uit en gelastte de onmiddellijke ontbinding ervan. Volgens de raad waren de activiteiten van de club in strijd met de openbare orde.

Door: ANP