Normal_normal_kind_techniek_tablet_digitaal

Steeds vaker hebben jonge kinderen moeite om goed te zien. Naast het digitale onderwijs dat kinderen nu volgen, kijken ze ook urenlang naar beeldschermen, zoals tablets en telefoons. Dit leidt ertoe dat kinderen steeds eerder een bril nodig hebben. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Volgens artsen mogen kinderen tussen de twee en vier jaar maximaal een halfuur per dag achter een beeldscherm zitten. Hoe ouder, hoe langer de schermtijd. Een kind van 12 jaar mag buiten school om maximaal twee uur naar een scherm kijken. Wie dat langer doet, loopt het risico eerder een bril nodig te hebben.  Brillenzaken merken eveneens dat er steeds meer kinderen zijn die een bril nodig hebben.

Met de stijgende vraag naar brillen, groeit ook de werkgelegenheid voor opticiens. De vraag naar opticiens neemt toe. Het Summa College in Eindhoven leidt opticiens op. Opticienketen Hans Anders heeft de school gevraagd om hun personeelsleden te leren om te refractioneren: gezichtsvermogen meten, het bepalen van de scherpte en het corrigeren van de ogen. Door deze opleiding vergroten (verkoop)medewerkers bij Hans Anders kun kennis en kunnen ze meer betekenen voor de klanten. De opleiding duurt anderhalf jaar. 

Door: Nationale Zorggids