Normal_mishandeling_kind_knuffel_

De binnen- en buitenexpositie WIJ... doorbreken de cirkel van geweld staat vanaf deze week op twee plaatsen tegelijk in het land. Zuidplas (11 mei) en WIJ…Venlo (13 mei) zijn de eerste twee plaatsen die tegelijk laten zien dat iedereen een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling. In totaal zetten meer dan 25 gemeenten/regio’s zetten deze expositie van 28 portretten in. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

 

Het project WIJ…doorbreken de cirkel van geweld is bedoeld om huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht te brengen, terug te dringen, de schade ervan te beperken en de vicieuze cirkel van geweld en de overdracht van generatie op generatie doorbreken.

De expositie laat zien dat iedereen een rol kan spelen in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling, door voor iemand anders dat steuntje in de rug te zijn, dat beetje extra aandacht te geven waardoor die persoon zelf de stap kan zetten om de cirkel van geweld te doorbreken.

Door: Nationale Zorggids