Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

Op maandag 17 mei lanceren vakbond FNV en Stichting Beroepseer Jeugdsprong, hun advies voor een betere jeugdzorg. Het is een breed gedragen advies, zegt Maaike Van der Aar, bestuurder FNV Jeugdzorg. Duizenden professionals uit de jeugdzorg, cliënten, ouders, gemeenten en werknemers van het Rijk hebben hun handtekening eronder gezet. Dit meldt FNV. 

“Ik ben echt ongelooflijk trots op dit advies. Het is een uniek, spannend en goed doordacht advies, waarin we de centrale plaats voor professionals en cliënten nu niet alleen noemen, maar ook echt organiseren en waarmee de (hoog)specialistische jeugdzorg niet meer afhankelijk is van politiek en geld maar van de vraag en inhoud van de zorg”, aldus Van der Aar.

Flinke veranderingen

De FNV en Stichting Beroepseer sloegen eind 2020 de handen ineen uit onvrede over de (organisatie van de) jeugdzorg. Zij willen flinke veranderingen, zoals minder bureaucratie, minder administratieve taken, meer inbreng van en samenwerking met jeugd en familie en meer zeggenschap voor de mensen die werken in de jeugdzorg over hun vakgebied.

Door: Nationale Zorggids