Normal_cdc-un8tv9pw2ik-unsplash

Jongeren die nu een afspraak maken voor coronavaccinatie, zijn tegen de tijd dat ze met school beginnen volledig ingeënt tegen corona. Het aantal jongeren in Den Haag dat zich laat vaccineren tegen covid-19 ligt lager dan in elders in het land, net als in andere grote steden. Daarom roept GGD Haaglanden jongeren daar op om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Directeur Annette de Boer van GGD Haaglanden stelt dat het virus alleen kan worden tegengehouden als zo veel mogelijk mensen zich laten inenten. Jongeren kunnen ziek worden en in sommige gevallen heel lang last houden van klachten als ernstige vermoeidheid en concentratieproblemen. Wie niet ziek wil worden, kan dat voorkomen door een prik te komen halen.

Uitstellen afgeraden 

Uitstellen is niet aan te raden, met name met het oog op school of studie. “Dat komt omdat er drie tot vier weken tussen de twee vaccinaties zit. Ook moet je er rekening mee houden dat je twee weken na de tweede prik pas volledig beschermd bent”, zegt De Boer. Door nu een afspraak te maken, kan iemand volledig beschermd zijn voordat de scholen weer opengaan. 

Door: Nationale Zorggids