Normal_de_bende_van_ellende

In september is het boek De bende van ellende verschenen. Een prentenboek voor kinderen waarmee verlies, en alles wat eromheen gebeurt, bespreekbaar wordt gemaakt. Dit eerste boek van Catherina van Duijn – met illustraties van Pien de Laat – gaat over Vos, die zijn vader verschrikkelijk mist. In zijn verdriet ontdekt Vos dat De bende van ellende er altijd voor hem is. Dat hij ergens bij hoort waar hij niet bij zou wíllen horen, maar wat hem wel ongekend veel troost biedt. Het boek is op 19 september gepresenteerd aan de Zwanenburgwal 20 in Amsterdam. Dit meldt Uitgeverij Leessst. 

Schrijfster Catherina van Duijn: “Het bijzondere van de dood is dat het twee gezichten kent. Zo was enerzijds de begrafenis van mijn vader intens verdrietig. Anderzijds was het misschien wel één van de meest bijzondere dagen van m’n leven. En door het verdriet en het gemist te omarmen, houd ik de herinnering aan mijn vader warm. Daardoor is hij nog altijd aanwezig in m’n leven. Met dit boek wil ik ruimte bieden aan ouders om, met een licht en hoopvol randje, over verlies en verdriet te praten. Ze laten ervaren dat ze niet alleen zijn in zo’n rouwproces. We treden namelijk vroeg of laat allemaal toe tot De bende van ellende.”

De dood brengt iets kostbaars

Aan de hand van Vos maken lezertjes kennis met De bende van ellende. Een boek waarin gevoelens over verdriet en verlies bespreekbaar worden gemaakt. De bende van ellende is een magische vriendenclub die je veilig laat voelen en klaar staat voor alle leden, maar waar niemand bij wil horen. Het clubhuis zit in een groot huis op een heuvel in het wilde woud. Op een dag hoort Vos ook bij De bende van ellende omdat hij, net als alle andere clubleden, zijn overleden vader zo ontzettend mist. De bende zorgt ervoor dat Vos zich een stuk minder alleen voelt.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Uitgeverij Leessst