Normal_ziek_ziek_kind_baby

De fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen slaan de handen ineen onder de naam Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Omdat ze, los van hun eigen stichtingen, samen nog meer kunnen bereiken voor degenen waar het allemaal om draait: ernstig zieke kinderen die specialistische en intensieve zorg nodig hebben. Dit meldt het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). 

 

De zorg voor ernstig zieke kinderen in Nederland is van wereldklasse. Maar ze kan nog beter. En daar is alle hulp hard bij nodig. Want veel onderzoek naar oorzaken van ziekten, betere behandelmethoden en innovaties in de zorg worden niet door de overheid of zorgverzekeraars vergoed.

Met deze bijzondere samenwerking wil de stichting speciale acties starten om extra geld in te zamelen voor onderzoek en projecten op het gebied van angst-, pijn- en stressreductie, die bijdragen aan nog betere zorg en omstandigheden voor kinderen en hun families. Want een comfortabele, kindvriendelijke omgeving waarin ze de best mogelijke behandeling krijgen, dat is de kroon op het werk van de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

Ambassadeur Nicolette van Dam

Nicolette van Dam, die zich al jarenlang inzet voor de kinderziekenhuizen, is benoemd tot ambassadeur van de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje: “Al jaren leveren m'n man Bas en ik middels eigen acties een bijdrage aan de kinderziekenhuizen. Altijd als doel om een fijne kindvriendelijke omgeving te realiseren. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor hun families. Daarom ben ik ontzettend trots en vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van de Kinderziekenhuizen van Oranje. Samen de krachten bundelen, want samen staan we sterk en kunnen we meer bereiken.”

Kroon

Tijdens de lancering van de nieuwe stichting op 5 oktober werd in ieder kinderziekenhuis de kroon onthuld die symbool staat voor de samenwerking tussen de kinderziekenhuizen. Kinderen en medewerkers kregen een kroontje uitgedeeld. Omlijst door feestelijke activiteiten en een oranje traktatie.

De zeven kinderziekenhuizen zijn: Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen, Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen, Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden. Meer informatie op kinderziekenhuizenvanoranje.nl. Bezoek de stichting ook op Instagram.

Door: Nationale Zorggids