Normal_rss_entry-302962

Jessica Villerius is bezig met een vervolg van Kinderen van Ruinerwold. Dat vertelt de documentairemaakster zaterdag aan het AD. "We gaan laten zien hoe de kinderen nu in het leven staan. Daar is zoveel vraag naar", aldus Villerius.

Ze wist afgelopen donderdag voor de eerste keer in de historie van de Televizier-Ring de felbegeerde prijs in de wacht te slepen met een documentaire. In haar film praat ze met de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. Hij werd ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold.

Niet terug naar het verleden 

De oudste kinderen laten aan het AD weten dat ze openstaan voor een vervolg. "Niet terug naar het verleden, dat is geweest. Maar we willen best vertellen dat het goed met ons gaat", aldus Israël, de jongen die twee jaar geleden wegliep en hulp zocht bij de politie.

De serie werd dit voorjaar uitgezonden. De verhalen over hoe de kinderen in angst en isolement opgroeiden bij hun godsdienstwaanzinnige vader konden dit voorjaar al direct rekenen op warme reacties van het publiek.

Door: ANP