Normal_normal_rechtspraak

Een rechter in Oost-Brabant heeft de Belastingdienst gemaand om een gedupeerde van de toeslagenaffaire per direct 7.000 euro voor te schieten, zodat haar kinderen niet uit huis worden geplaatst. De kinderopvangtoeslag van de vrouw werd twee jaar geleden teruggevorderd. Ze zou te veel hebben ontvangen in 2016, 2017 en 2018. Volgens de advocaat van de vrouw kon ze haar huur uiteindelijk niet meer betalen. Dit meldt NOS. 

Een eerder voorschot hielp haar om twee maanden huur te betalen, maar een nieuwe voorschot wilde de Belastingdienst niet uitbetalen. De vrouw stapte daarop naar de rechter, die haar in het gelijk stelt.

“De staat heeft een onrechtmatige daad gepleegd. Als je dat gedaan hebt, moet je ook bereid zijn om voorschotten te betalen, zodat mensen op korte termijn geen problemen krijgen in afhandeling van hun schadezaken”, aldus de advocaat van de gedupeerde, Pejman Salim.

1.115 kinderen van gedupeerden uit huis geplaatst

In de periode 2015-2020 zijn 1115 kinderen van gedupeerden door de kinderopvangtoeslagenaffaire uit huis geplaatst. In de toeslagenaffaire werden duizenden ouders door de Belastingdienst onterecht aangemerkt als fraudeur. Dit had enorme financiële gevolgen voor onschuldige ouders en hun gezinnen.

Door: Nationale Zorggids