Normal_rechtszaak1

Een 36-jarige man die zijn 6-jarige dochtertje mishandelde, heeft een werkstraf van 60 uur opgelegd kregen. De helft daarvan is voorwaardelijk. Hij is haar ook een schadevergoeding van 250 euro verschuldigd, aldus de politierechter in Utrecht. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Twee jaar geleden sloeg de man uit Veenendaal zijn kind en hij liet haar een rode peper eten. Vader en moeder zijn gescheiden en er is een omgangsregeling, waar hij hard voor heeft moeten werken. Signalen over mishandeling kwamen via Veilig Thuis en de moeder van het meisje. Volgens de man heeft hij zijn dochter nooit geslagen of anderszins mishandeld. Zijn ex-vrouw zou de bron van de leugens zijn om uitbreiding van omgangsregeling tegen te gaan.

Bewijs voor mishandeling 

Het Openbaar Ministerie ziet voldoende bewijs voor mishandeling en heeft dat ook voor het afknippen van de haren van het meisje. Dat zag ook de politierechter in de verklaringen van het meisje. Toch is de vader voor een groot deel vrijgesproken en valt de taakstraf lager uit dan het OM had geëist.

Door: Nationale Zorggids