Normal_normal_rechtspraak

 Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft onder meer een celstraf van drie jaar geëist en tbs met dwangverpleging tegen een 46-jarige man uit Apeldoorn. Hij wordt ervan verdacht in juli 2021 minstens zestien kinderen seksueel te hebben lastiggevallen. Dit meldt het OM. 

Concreet is hem het plegen van schennis en ontucht, het seksueel corrumperen en het vervaardigen en bezitten van kinderporno ten laste gelegd. In totaal hebben 23 kinderen verklaringen afgelegd over de man. Wat de officier van justitie betreft gaat het om betrouwbare verklaringen die tal van overeenkomsten en gelijkenissen vertonen.
“Zo vertellen alle kinderen over een man die vieze dingen heeft gedaan. De man sprak de kinderen aan terwijl zijn geslachtsdeel zichtbaar was. Hij vroeg ze veelal of ze een plek wisten waar hij zich kon aftrekken en/of ze met zijn piemel wilden spelen of die wilden aanraken”, zegt de officier van justitie.

Meisjes tussen 4 en 10 jaar

De meeste slachtoffers waren meisjes in de leeftijd van 4 tot 10 jaar die door de man zouden zijn aangesproken terwijl ze aan het spelen waren in de wijk De Maten in Apeldoorn. De incidenten volgden elkaar snel op en deden zich voor in een tijdsbestek van twee weken.

Social media

Nadat de politie de man op 25 juli 2021 had aangesproken over het feit dat zijn naam en foto circuleerden op social media, deden zich in de wijk geen verdere incidenten meer voor. Vanaf dat moment kwamen er wel vergelijkbare meldingen uit andere plaatsen, waaronder Vriezenveen en Rijssen. Meisjes daar zouden met de man zijn geconfronteerd op tijden die exact overeenkomen met tijdstippen waarop de verdachte in die omgeving was.

Het OM vindt dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs is tegen de man, althans in zestien concrete zaken. De officier van justitie sluit niet uit dat de verdachte meer zaken op zijn geweten heeft dan er in dit onderzoek bekend zijn geworden. De feiten zijn volgens de officier zou ernstig en op zo’n grote schaal gepleegd, dat de man zou moeten worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, tbs met dwangverpleging en gedragbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregelen.

Door: Nationale Zorggids