Normal_politie__rug_agent_1556940a

In het onderzoek naar een 54-jarige man – oud-directeur van stichting Kanjer Wens - uit Almere die verdacht wordt van zedendelicten, is op woensdag 2 maart een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Almere die verdacht wordt van seksueel misbruik. Dit meldt de politie. 

De ex-directeur van de goede doelen stichting Kanjer Wens is op woensdag 23 februari voor de derde keer aangehouden omdat hij de door de rechtbank schorsingsvoorwaarden had overtreden. Hij zit momenteel in voorarrest en de (zeden)rechercheurs onderzoeken recente meldingen en aangiftes tegen de man. Hij wordt verdacht van ontucht met meerdere minderjarige jongens. De recherche kijkt ook opnieuw naar een aantal aangiftes die eerder zijn gedaan en voortkomen uit het sociale netwerk van de verdachte en/of stichting Kanjer Wens.

Kanjer Wens Nederland vervult wensen van ernstig of chronisch zieke kinderen en hun familie. Daarvoor wordt geld ingezameld. De ontucht zou hebben plaatsgehad in januari 2020 tijdens het werk van de verdachte voor Kanjer Wens.

Door: Nationale Zorggids