Urgentie aanpak van overgewicht bij kinderen groot

Opnieuw is het aantal basisschoolkinderen met overgewicht gestegen. In 2020 was 13% zwaarder dan gezond voor ze was; in 2021 was maar liefst 15,5% van de 4- tot 12-jarigen te zwaar. En bijna 16% van de 12 tot 16-jarigen heeft overgewicht. Dat heeft gevolgen voor hun psychische en fysieke gezondheid nu, maar ook later. Dat meldt ANP Expert Support.

Ouders worstelen met de aanpak van overgewicht en obesitas van hun kinderen. Onderzoek wijst dan ook uit dat het niet altijd simpelweg een kwestie is van meer bewegen en minder eten. Om ouders te helpen met het herkennen van de oorzaak van overgewicht en obesitas, en ze te helpen met praktische tips en de nieuwste behandelmogelijkheden, is er een speciale aflevering van Overgewicht.tv.

Uitzending

Op maandagavond 30 mei van 20.00-21.00 kunnen ouders en geïnteresseerden kosteloos meeluisteren en -chatten tijdens de uitzending ‘Overgewicht bij kinderen. Van groot naar gezond en sterk’.

De bekende experts kinderarts Erica van den Akker en (kinder)obesitas-arts Bibian van der Voorn geven uitleg en advies, speciaal voor ouders die zich zorgen maken en graag hun kind helpen. De presentatie is in handen van Merel van Dorp. Inschrijven kan via www.overgewicht.tv .

Door: Nationale Zorggids