Normal_koek27

Hoe ziet een dag eruit? Na het opstaan en het ontbijt gaan we naar de dagbestedingsruimte. Deze ligt apart van het woongedeelte en wordt gezien als werkplek overdag. Tussen 9.00 en 9.30 uur is dan de binnenkomst van iedereen die die dag meedoet. Er k omen namelijk ook dagelijks een of twee bewoners uit Woubrugge om in Nieuwkoop mee te doen aan het activiteitenaanbod. Er wordt gestart met een kop koffie en het doornemen van de dag. Waar nodig wordt dit ondersteund met pictogrammen en gebaren. De werkschoenen of laarzen gaan aan en de verzorging van de dieren en de dierenverblijven wordt gedaan. Iedereen neemt naar vermogen deel. Denk aan het mesten van de stallen, het voeren en borstelen van de dieren, vegen, grasmaaien, water geven, bezig zijn met de moestuin of in de kas. Na de koffiepauze halverwege de ochtend worden er andere activiteiten aangeboden. Dit kan variëren van creatief bezig zijn tot een spelletje, iets bakken, wandelen of fietsen. Tussen de middag wordt gezamenlijk geluncht. Om 15.30 uur sluiten we het werkgedeelte van de dag af en gaan we terug naar het woongedeelte. Dan zijn er nog allerlei dingen te doen zoals de voorbereiding van de avondmaaltijd, opvouwen van de was of lekker ontspannen. Er wordt zoveel mogelijk samen gegeten en in de avond is er ruimte voor vrijetijdsactiviteiten.

 

We richten ons bij zoveel mogelijk activiteiten op het buitenleven en maken daarbij ook gebruik van de prachtige omgeving, bijvoorbeeld de Nieuwkoopse Plassen, De supermarkt en diverse sportgelegenheden zijn in de buurt. Behalve de dagbestedingsruimte zijn er ook werkplekken op het terrein: in de loods, de veranda en de moestuin. We houden rekening met de seizoenen en het weer.

Op de dagbesteding richten we ons zoveel mogelijk op het buiten zijn en maken daarbij gebruik van de omgeving: de Nieuwkoopse plassen, de supermarkt en sportgelegenheden in de buurt. We hebben verschillende ruimten om in te werken: de activiteitenruimte, de loods, de veranda, de pluktuin en de moestuin. We houden rekening met het weer en seizoenswerk.