Normal_ronald_mcdonald

Ruim 1.100 sportievelingen hebben samen 1.106.384 euro opgehaald met de 24-uurse sponsortochten HomeRide, HomeRun en HomeWalk van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers legden afgelopen weekend wielrennend, hardlopend of wandelend honderden kilometers af binnen 24 uur. Dag en nacht, door heel Nederland. De opbrengst komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Dit meldt het Ronald McDonald Kinderfonds.

Voorafgaand aan het startschot bij het ss Rotterdam zaterdagochtend maakte Robert ten Brink, ambassadeur van het Kinderfonds, het ingezamelde bedrag bekend. Dit deed hij samen met onder meer Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Kinderfonds. Dankzij de opbrengst van HomeRide, HomeRun en HomeWalk kunnen ouders en hun zieke of zorgintensieve kind dicht bij elkaar zijn in de Ronald McDonald Huizen.

Dag en nacht doorzetten

De teams vertrokken zaterdag om 12.00 uur bij het ss Rotterdam om binnen 24 uur 500 kilometer te wielrennen, 240 kilometer te hardlopen of 120 kilometer te wandelen. Non-stop, door weer en wind. Dat betekende urenlang doorzetten, afzien en elkaar er doorheen trekken. De tochten leidden door heel Nederland, van Rotterdam tot Arnhem en van Hoofddorp tot Zwolle. Op zondagmiddag arriveerden de sporters bij de feestelijke finish, weer bij het ss Rotterdam. De duur van 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke of zorgintensieve kind: die gaat ook 24 uur per dag door.

Door: Nationale Zorggids