2 jaar gevangenisstraf geëist tegen jeugdzorgwerker die meisjes misbruikte

Tegen een ex-jeugdzorgwerker uit Holten is een gevangenisstraf van 2 jaar geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan de borsten en billen van zeker drie minderjarige meisjes in jeugdzorginstelling Pactum in Lochem te hebben betast. Dit deed hij tegen hun wil. Dit meldt Omroep GLD. 

De man begeleidde kwetsbare meisjes en had zodoende toegang tot hun kamers. Hij masseerde ze over het hele lichaam en de meisjes durfden niets tegen hem in te brengen. Twee van hen waren nieuw in de instelling, waarvan één slechts een dag. Hij wilde dat ze andere kleding aandeed, waarna hij haar begon te masseren. De man maakte haar bh los en begon ook haar schaamstreek aan te raken. Ze durfde niet tegen te stribbelen omdat ze een afhankelijkheidsrelatie met de man ervoer. Beide meisjes die destijds nieuw waren, hebben nu nog psychische klachten hierdoor.

Ontucht toegegeven

Inmiddels heeft de ex-jeugdzorgwerker de ontucht bij deze twee meisjes toegegeven. Misbruik van een derde ontkent hij. Hij zegt de meiden rust te willen hebben gegeven. Tijdens de zitting dinsdag heeft de man zijn excuses aangeboden en zei hij zich enorm te schamen. Hij werkt inmiddels niet meer in de jeugdzorg en wil dat ook niet meer.

Beroepsverbod

Naast een celstraf van 2 jaar, eist het Openbaar Ministerie ook een beroepsverbod van vijf jaar. Dat weerhoudt hem ervan om in de zorg te kunnen werken.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky