'Ook zonder coronapas van hun ouders moeten kinderen naar zwemles kunnen'

Shiva de Winter: "De coronapas moet terug in de juridische gereedschapskist van het kabinet, vinden werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland. De wetgeving moet begin september ingediend en behandeld worden. Het is heel belangrijk dat kinderen kunnen blijven zwemmen zonder coronatoegangsbewijs van hun ouders." Dat meldt ANP Expert Support. 

De Winter: "Eerder zagen we al wat het effect van de maatregel was voor het zwemonderwijs. Ruim 35.000 kinderen zaten uiteindelijk thuis omdat ouders die niet gevaccineerd waren, het zwembad niet mochten betreden. Mensonterende voorbeelden van het omkleden van kinderen buiten en zwembadmanagers die de ramen dicht plakten waren enkele van deze voorbeelden. Dit kan en mag niet weer gebeuren.

Langetermijnvisie

Het is van groot belang dat minister Kuipers, een voorstander van het coronatoegangsbewijs, beseft wat hij met deze maatregel op zijn hals zal halen. Kinderen die zwemles krijgen mogen niet weer de dupe worden van het Haagse beleid. Zwemveiligheid is namelijk noodzakelijk in een waterrijk land als Nederland. Het ministerie van VWS moet daarom de publieke en MKB-kant van de zwembranche betrekken bij de langetermijnvisie om escalatie te voorkomen."

Door: Nationale Zorggids