Gouden Roos-winnaar maakt wangedrag voor jeugd bespreekbaar

De NTR-webserie Er zijn grenzen, die maandagavond een prestigieuze Gouden Roos won, maakt seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar voor kinderen. Dat stelt Lisa Boersen, hoofdredacteur Jeugd van de NTR, in een reactie.

"Deze prijs is zowel een erkenning dat dit soort series nodig zijn, als de bevestiging dat we daar in zijn geslaagd. We zijn ontzettend blij en trots met deze prijs", aldus Boersen.

De serie won een Roos in de categorie Multiplatform Series. In de serie worden vijf jongeren gevolgd die seksueel zijn misbruikt. Ook de RTL-serie De Verraders werd bekroond, met een Gouden Roos voor beste realityserie. In de RTL-reeks strijden achttien BN'ers in een kasteel om een pot met zilver. Onder hen zijn enkele verraders die de missie proberen te frustreren.

Hoofdzaken

Eerder op de avond won de VPRO-serie Hoofdzaken al de prijs voor het beste Europese jeugdprogramma van het jaar. De uitreiking van de Gouden Roos, een van de meest prestigieuze Europese televisieprijzen, vond dit jaar plaats in Londen.

Door: ANP