Groningse huisartsen starten een campagne tegen schurft

Studenten hebben nog steeds veel last van schurft. In drie weken tijd is het aantal verdubbeld. Huisartsen van Studentarts starten daarom een campagne, in samenwerking met studentenverenigingen in de stad Groningen. In de regio Groningen is het aantal schurftgevallen gestegen van 36 naar 66 per 100.000 bewoners. Dat meldt RTV Noord. 

Schurft krijg je door minimaal een kwartier huid-op-huidcontact hebben. Het is makkelijk te behandelen, maar de behandeling met een speciale soort zalf komt wel precies. Van de kaaklijn tot aan de voetzolen, alles moet minutieus ingesmeerd worden. 

Geen schaamte

Het uitroeien van de parasiet is één ding, maar zorgen dat die niet meer terugkomt, is een lastige klus. Studenten schamen zich inmiddels ook niet meer voor hun besmetting. Daar zijn huisartsen ook wel blij mee, want dat betekent ook dat patiënten sneller naar de huisarts stappen. Toen er in het begin nog niet zoveel bekend was over schurft schaamden studenten zich wel. 

Behandeling

De behandeling is heel laagdrempelig. Als iemand zich met schurft bij de huisarts meldt, kan hij dezelfde dag nog beginnen met smeren.

Door: Nationale Zorggids