Normal_rss_entry-362818

Veel kinderen en jongeren belden het afgelopen jaar De Kindertelefoon of de Alles Oké? Supportlijn over actualiteiten zoals The Voice of Holland en het Sinterklaasjournaal. De organisaties, die kinderen en jongeren advies geven bij problemen, deelden woensdag informatie over de gesprekken van het afgelopen jaar.

De Kindertelefoon en de Alles Oké Supportlijn, een telefoonnummer voor jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar, kregen flink wat telefoontjes over de gebeurtenissen achter de schermen bij The Voice. "Ze gaven aan de gebeurtenissen schokkend te vinden, deelden hun eigen ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag of vroegen wat zij het beste kunnen doen na zo’n ervaring."

Gezonken stoomboot Sinterklaas

Jongere kinderen belden veel over de gezonken stoomboot in het Sinterklaasjournaal. "Hoewel zij zich vooral zorgen maakten over de verdwenen pakjes, vroeg een enkeling zich ook af of piet wel goed kon zwemmen. Tot slot vertelden kinderen enthousiast hoe zij thuis pakjesavond vieren - of wilden ze even laten weten dat ze Sinterklaas hadden gezien tijdens de intocht."

Daarnaast voerden de telefonisten van De Kindertelefoon en Alles Oké? "veel gesprekken" over de oorlog in Oekraïne. Kinderen zeiden bang te zijn voor de Russische president Poetin, voor oorlog en voor kernwapens. Sommigen durfden daardoor niet meer naar de beelden van de oorlog op Instagram en TikTok te kijken.

Door: ANP