Zonnetjesweek van Huidfonds bereikt recordaantal kinderen

De Zonnetjesweek 2023, georganiseerd door het Huidfonds, was een ongekend succes. Het aantal kinderopvanglocaties dat meedeed was hoger dan ooit: van bijna 2.000 locaties vorig jaar, naar maar liefst 2.500 dit jaar. 116.000 kinderen maakten deel uit van deze bijzondere themaweek rondom huidkankerpreventie. Dit meldt het Huidfonds. 

De Zonnetjesweek, speciaal georganiseerd voor kinderopvanglocaties, liet de kinderen op een speelse manier kennismaken met het belang van veilig spelen in de zon. Want juist die tere kinderhuidjes zijn zo kwetsbaar voor de schadelijke Uv-straling. Daarom is het belangrijk om hen al op jonge leeftijd bewust te maken van zonbescherming om huidkanker later te voorkomen.

Ernst & Bobbie

Maar hoe breng je zo'n belangrijke boodschap het beste over, ook bij de kinderen? Het Huidfonds deed dit met een flinke dosis plezier en creativiteit. Kinderen zongen uit volle borst mee met de aanstekelijke liedjes van ambassadeurs Ernst & Bobbie, terwijl ze met Influencer Carmen de zonnetjesdans deden. De kinderen deden daarnaast mee aan talloze leuke spelletjes en activiteiten die de boodschap van zonbescherming op een speelse manier overbrachten.

De kinderen (en ouders) weten nu wat dé gouden tips omtrent zonbescherming zijn: hou kinderen tot 1 jaar uit de zon en zoek de schaduw op als de zonkracht 3 of hoger is, draag beschermende kleding met een hoed, zonnebril en uv-werende kleding. En vergeet niet om kinderen elke twee uur in te smeren met zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Door: Nationale Zorggids