Geen last onder dwangsom meer voor Jongerenzorg El Futuro

De last onder dwangsom voor Jongerenzorg El Futuro is beëindigd. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de jeugdhulpaanbieder voldoende verbeteringen doorgevoerd. Het aantal huisregels is teruggedrongen en er vinden geen kamercontroles meer plaats. Dit meldt IGJ.

El Futuro kreeg op 9 maart een aanwijzing van de inspectie. Op locaties in Alphen aan den Rijn en Gouda waren er tekortkomingen. De jeugdhulpaanbieder paste vrijheidsbeperkende maatregelen toe, terwijl dit niet is toegestaan in de open jeugdhulp. Ook waren er veel huisregels. De deskundigheid van medewerkers sloot daarnaast niet goed aan op wat de jongeren nodig hebben. Een last onder dwangsom volgde in juli, omdat El Futuro niet op tijd aan alle eisen uit de aanwijzing voldeed.

Gedragswetenschapper

Inmiddels zijn er voldoende verbeteringen doorgevoerd om de last onder dwangsom te beëindigen. Het aantal huisregels is teruggebracht naar vier basisregels. El Futuro doet geen kamercontroles meer en heeft een gedragswetenschapper ingezet om een beter beeld te krijgen van de risico’s voor de jongeren en wat dit betekent voor de begeleiding die zij krijgen.

Door: Nationle Zorggids