Talkshow Raad voor de Kinderbescherming met Humberto Tan

In de week van 20 november is het de Week tegen Kindermishandeling. De Raad voor de Kinderbescherming organiseert dan een talkshow over dit onderwerp, met als host Humberto Tan. Live vanuit Den Haag gaat de raad in gesprek over de aanpak en preventie van kindermishandeling met ervaringsdeskundigen, experts en het publiek. Wie aanwezig wil zijn bij de talkshow, kan zich hiervoor aanmelden. Ook het gesprek te volgen via een livestream. Dit meldt de RvdK. 

Directeur Monique Schippers van de Raad voor de Kinderbescherming opent de talkshow en licht kort toe waarom haar organisatie een podium wil bieden aan nieuwe inzichten op het gebied van het aanpakken en voorkomen van kindermishandeling. Daarna komen twee ervaringsdeskundigen aan het woord die nu professionals zijn in de wereld van de kinderbescherming.

JIM-aanpak

Orthopedagoog Ellen van der Hulst werkt ook als teamcoördinator bij Heppie (t)Huis, dat kinderen die niet meer thuis kunnen wonen op eigen wijze opvang. Zij zal vertellen over de vernieuwende werkwijze binnen die organisatie. Ook is er aandacht voor de JIM-aanpak via JIMwerkt, dat ervoor zorgt dat jongeren een mentor uit de eigen omgeving kunnen kiezen om hen bij te staan bij gesprekken met de jeugdzorg, school, het wijkteam en andere betrokkenen.

Zedenrechercheur Pieter Melsen vertelt tijdens de talkshow over het kinderboek ‘Sam en het niet leuke geheim’ dat hij samen met een collega schreef over het belang van praten over geheimen.

Door: Nationale Zorggids