Website en informatielijn van Geweld in de Jeugdzorg langer bereikbaar

De website www.geweldinjeugdzorginfo.nl blijft tot en met 31 december 2024 online. De bijbehorende informatie- en advieslijn blijft open tot en met 30 juni 2024. Op de website kunnen volwassenen terecht die als kind geweld in de jeugdzorg hebben meegemaakt. Ook staat er veel informatie op voor partners, familieleden, vrienden en professionals. De info- en advieslijn is er voor slachtoffers die een luisterend oor willen of een antwoord zoeken op hun vraag. Ook kunnen ze de lijn bellen voor het vinden van passende hulp. Dit meldt het Trimbos-instituut.

Op de website is een hulpkaart te vinden die mensen kunnen gebruiken om hulp in hun buurt te vinden. Een kennisdossier voor professionals geeft hen informatie over onder meer signalen die ze bij slachtoffers kunnen zien, wat de gevolgen zijn van geweld in de jeugdzorg en hoe zij hulp kunnen bieden. Ook staan er ervaringsverhalen op en meldt de site welke maatregelen er zijn genomen om te voorkomen dat dit soort geweld nog voorkomt.

Info- en advieslijn Geweld in de Jeugdzorg

De info- en advieslijn die gratis te bereiken is via 0800-1238, de chat of mail blijft tot aan de zomer open. Slachtoffers van geweld in de jeugdzorg kunnen bellen, mailen of chatten met vragen over henzelf. Familieleden en vrienden kunnen dit doen met vragen over iemand in hun omgeving. Ook staat de lijn open voor professionals.

Door: Nationale Zorggids