Raad Almere niet onverdeeld enthousiast over één wethouder jeugdzorg

Meerdere wethouders in de gemeente Almere hebben jeugdzorg in hun portefeuille. Achttien organisaties hebben echter opgeroepen om hier één wethouder verantwoordelijk voor te maken, maar fractievoorzitters van de coalitiepartijen in Almere zijn niet allemaal even enthousiast. Fractievoorzitter Nienke Nieuwenhuizen van het CDA vindt dat alle wethouders zich met jeugdzorg bezig moeten houden, maar dat de gemeente één aanspreekpunt en regievoerder kan aanstellen. Dit meldt Omroep Flevoland.

Lesley van Hilten, fractievoorzitter van de VVD, is het wel met de achttien organisaties eens. Zij zou ook voor een enkele wethouder kiezen en hier niet meerdere verantwoordelijk voor maken. In Almere neemt het aantal problemen onder jongeren toe en Van Hilten stelt dat één persoon hier beter zicht op kan houden dan meerdere.

Zorgen over jeugdzorg Almere

De achttien organisaties die een brief hebben geschreven aan de gemeenteraad zijn kinderopvangorganisaties, hogeschool Windesheim en overige onderwijsinstellingen, maar ook diverse zorgorganisaties. Ze maken zich zorgen over de jeugdzorg in Almere, waar ze net als in de rest van het land kampen met personeelstekorten en complexere problemen onder de jeugd.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky