Verdachte partner van moeder 2-jarige overleden peuter weer vrijgelaten

De partner van de moeder wier 2-jarige zoontje is overleden, is weer op vrije voeten. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij de dood van het jongetje, maar er is vooralsnog onvoldoende bewijs voor gevonden. Wel is de man nog steeds verdachte en onderzoekt de politie zijn rol bij het overlijden van het jongetje afgelopen januari. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Toen het kind onwel werd, was hij bij de man thuis in het Groningse Veendam. De moeder was op dat moment aan het werk. Zijn advocaat Niek Heidanus noemt de beschuldiging zwaar met een grote impact op zijn client. Waar komt deze beschuldiging dan vandaan? Een voorlopig sectierapport van een forensisch arts laat zien dat hij bloedingen in zijn hoofd had, mogelijk door te hard door elkaar schudden. Het kindje bleek ook een gebroken pols te hebben en zijn hoofd en romp zaten onder de blauwe plekken. Ook vond de arts letsel aan de ribben van het kindje.

Telefoonverkeer onderzocht

Uit onderzoek naar het telefoonverkeer van de verdachte blijkt dat hij alles op alles heeft gezet om de moeder van de jongen en de huisarts te bereiken. Ook probeerde hij gegevens van zijn oma te achterhalen, om maar iemand te kunnen contacteren. “Hij was wijs met het ventje en heeft juist – binnen de mogelijkheden van zijn kunnen – geprobeerd adequate zorg te verlenen”, aldus de advocaat. Hij denkt dat de peuter mogelijk lelijk is gevallen.

Vader trok eerder al aan de bel

De ouders van de jongen waren gescheiden en hadden co-ouderschap. De vader en zijn familie zouden meerdere malen bij hulpverleners aan de bel hebben getrokken over een zorgelijke situatie.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky