OM eist celstraf en tbs voor vader die eigen tweeling misbruikte

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van vijf jaar en tbs tegen een vader die zijn tweeling verkrachtte. Zijn zoontje en dochtertje van destijds twee jaar werden tussen 2021 en de zomer van 2023 door hem misbruikt. Hiervan zijn beelden beschikbaar, die de man online heeft gedeeld. De verdachte heeft zijn daden toegegeven. Dit meldt RTV Oost. 

Het seksueel misbruik begon in 2021 onder de douche van de stacaravan waar hij woonde en waar zijn kindjes in het weekend kwamen logeren. Beide peuters werden slachtoffer van ontucht door hun vader. In een geluidsfragment van filmpjes die op zijn laptop en telefoon zijn gevonden is onder meer te horen dat de man tegen zijn dochtertje zegt dat hij “lekker incest” met haar gaat doen. Schokkend, zegt de rechter over het dossier.

Spijt

De verdachte J.M. zegt veel spijt te hebben van zijn acties en weet niet hoe hij alles wat hij zijn kinderen heeft aangedaan kan goedpraten. “Ik heb hun nooit pijn willen doen, maar dit heb ik wel gedaan.” Hij zou zwaar aan de drugs hebben gezeten, terwijl hij zijn kinderen misbruikte. Zo zou hij speed hebben gebruikt, maar ook MDMA, GHB, ketamine en wiet. De drugs zorgen bij hem voor een grote seksdrang, zei hij in de rechtbank.

Dochter aangeboden via Telegram

De politie kwam hem op het spoor nadat hij op Telegram met een man sprak over kinderporno en pedofilie en hij via de chats filmpjes van zijn eigen kinderen deelde. Ook bood hij zijn dochtertje aan de man aan. “Ik en mijn dochtertje kunnen morgen klaar voor jou zijn”, schrijft hij in een van zijn berichten.
Omdat er volgens de officier van justitie nooit sprake was van stoppen met het incest, eist deze een zwaardere staf dan de experts en reclassering adviseerden. Over twee weken doet de rechter een uitspraak.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky