NZG Kraamzorg nieuws

Logo_nvwa_logo

Veiligheidswaarschuwing om stuur van kinderfiets dat los kan schieten


A.I.&E. roept het kinderfietsje met artikelnummer 01962, barcode 8711252 01962 8 en batchnummer 2040661 tot en met 2041944 terug. Het stuurt van het fiets kan tijdens gebruik loskomen. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Normal_spermacellen_eicel

Man in losse boxershort heeft betere sperma en maakt meer hormonen aan


Mannen die losse boxershorts dragen, hebben betere sperma dan mannen die strakkere onderbroeken dragen. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers die een groep mannen in een vruchtbaarheidskliniek volgden. Mannen die strak ondergoed dragen zijn minder vruchtbaar en maken vanwege de hoge temperaturen in hun onderbroek minder hormonen aan. Dat meldt ...

Normal_diabetes_arts_dokter

Vrouw met diabetes type 1 heeft grotere kans op baby met aangeboren afwijking


De streefwaarden voor glucosecontrole bij zwangere vrouwen met diabetes type 1 moeten mogelijk omlaag. Zweedse onderzoekers hebben ontdekt dat een kindje een grotere kans heeft op een aangeboren hartafwijking als zijn moeder diabetes type 1 heeft. Ook als de suikerwaarden tijdens de zwangerschap en bevalling laag genoeg zijn. Dat meldt Skipr. 

Normal_zwanger__baby__buik__schoentjes__roze

Toestemming gevraagd aan ACM om Careyn Kraamzorg over te nemen


Naviva Kraamzorg heeft aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd om toestemming te verlenen voor de overname van Careyn Kraamzorg en Geboortezorg Origine. Careyn stoot de kraamzorgafdeling af nu het zich volledig richt op zorg voor ouderen en kwetsbaren. Dit meldt Skipr.

Normal_vaccin_inenten

Kinderombudsvrouw: 'Beloon ouders voor wél vaccineren'


Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is het niet eens met de oproep van IVM-voorzitter Ruud Coolen van Brakel om ouders te korten op de kinderbijslag wanneer ze hun kind niet laten vaccineren. Kalverboer ziet liever dat ouders die hun kinderen wel inenten hiervoor beloond worden. Dat meldt NPO Radio1. 

Normal_baby_kraamzorg_weegschaal_gewicht_geboortegewicht

Doorstart voor kraamzorg Mediplan uit Liessel


Kraamzorgaanbieder Mediplan uit Liessel zal een doorstart maken met de hulp van Zorgmed uit Brabant. Curator Flip Schreurs heeft dat bekend gemaakt. Medimed werd op 8 augustus door de rechtbank failliet verklaard. Dit meldt Skipr.

Normal_zwanger

Online pufcursus voor drukke zwangere stellen


Steeds minder stellen wonen een fysieke pufcursus bij en om kleine complicaties tijdens de bevalling te voorkomen heeft verloskundige Sandra Vuik een online pufcursus ontwikkeld. Vrouwen en hun partners hebben vaak geen tijd om op locatie een training te volgen, maar er zijn ook stellen die denken niets aan zo'n cursus te hebben. Dat meldt RTL N...

Normal_condoom_soa_seks

Anticonceptievoorlichting nodig voor aankomende studenten


Goed voorbereid zijn tijdens seks om een ongewenste zwangerschap en soa te voorkomen, is nog geen vanzelfsprekendheid onder jongeren. Hoogopgeleide jongeren gebruiken vaker anticonceptie dan lager opgeleiden, maar zijn ook seksueel actiever en lopen daardoor meer risico. Alle reden dus om tijdens de introdagen in de studentensteden voorlichting ...

Normal_pasgeboren_geboorte_baby

Amalia kinderziekenhuis behaalt als eerste umc Baby Friendly certificaat


Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is als eerste umc in Nederland geaccrediteerd voor het keurmerk Baby Friendly Hospital. Het Baby Friendly certificaat heeft als uitgangspunt natuurlijk babygedrag en hechting van álle baby's ongeacht de voeding die ze krijgen. Zo gaat de focus van 'borst-of-fles' naar 'baby'. Dat meldt Radboudumc. 

Normal_rss_entry-146834

Duizenden moeders vragen UWV om compensatie


Duizenden vrouwen hebben bij het UWV om compensatie gevraagd, omdat ze als zelfstandige ondernemer geen bevallingsuitkering hebben gekregen. Dat laat de uitkeringsinstantie desgevraagd weten.

Normal_vaccineren_inenten_baby

Verplicht vaccineren? Meningen lopen sterk uiteen


Een uitspraak van Ruud Coolen van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), heeft veel stof doen opwaaien. Ouders die weigeren om hun kind te laten vaccineren zouden volgens hem gekort moeten worden op hun kinderbijslag. Ook zou verplicht vaccineren een overweging moeten zijn. Het ministerie van Volksgezondheid...

Normal_baby_meisje

Baby's mogelijk besmet met schurft door verpleegkundige HagaZiekenhuis


Baby’s in het Juliana Kinderziekenhuis en HagaZiekenhuis in Den Haag zijn mogelijk besmet geraakt met schurft. Een verpleegkundige met schurft is in contact geweest met baby’s, waaronder een groep pasgeboren kindjes. Van de zestig kindjes die ze heeft aangeraakt zijn er nul meldingen over een besmetting binnengekomen. De ouders zijn inmiddels in...

Normal_vaccineren_inenten_baby

Meeste kinderdagverblijven positief over verplicht inentbewijs


Oudervereniging BOinK wil dat ouders verplicht worden bij een kinderdagverblijf te melden als hun kind niet is ingeënt en dat deze informatie ook met andere ouders gedeeld kan worden. De meeste kinderdagverblijven staan hier positief tegenover, blijkt uit navraag van de Stentor. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_rss_entry-146425

Kinderdagverblijven gaan valpartij uit de weg


Kinderdagverblijven laten kinderen te weinig risico's nemen tijdens het spelen. Ze zijn bang voor boze ouders als een kind valt of vrezen een aantekening van de toezichthoudende GGD omdat die de veiligheidsmaatregelen niet goed genoeg vindt, schrijft het AD.

Normal_politie

33-jarige Rotterdamse bekent doden van haar baby


De 33-jarige Rotterdamse die afgelopen april haar zeven maanden oude zoontje zou hebben gedood, heeft bekend. Het is echter niet duidelijk waarom de vrouw haar kindje vermoordde. Een onderzoek naar haar psychische gesteldheid is momenteel gaande. Dat meldt RTL Nieuws. 

Normal_rss_entry-146430

Salmonella in kropsla AH en Mug Cake Chocolade Dr. Oetker


Albert Heijn haalt kropsla van het eigen merk terug uit de winkels. In de sla die vanaf 2 augustus werd verkocht, is salmonella aangetroffen. Ook roept Dr. Oetker vandaag de Mug Cake Chocolade terug om mogelijke salmonella in het product met de houdbaarheidsdatum van mei 2019. Dat melden ANP en de NVWA. 

NZG Kraamzorg Informatie

NZG Blog

Broeder in de zusterpost

Normal_broeder_joost

Ik mag mijzelf verpleegkundige noemen sinds de zomer van 2012. Er staan aan de achterkant van mijn diploma wat kleine lettertjes die ik destijds over het hoofd gezien heb. Er komen wat neventaken bij omdat ik niet zomaar een verpleegkundige ben, ik ben een mannelijk verpleegkundige, en dan worden er andere dingen van je gevraagd dan van mijn vro...

NZG Topvacatures

NZG Interview

'Kinderen bang voor risico's gevolg van angsten leraren'

Normal_gym


Judith Stolwijk stond enkele jaren geleden verbaasd naar haar leerlingen uit groep 7 te kijken toen ze in de gymzaal enkele uitdagende situaties had klaargezet. In plaats v...

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht