Normal_serious_3fm_request_2012

ENSCHEDE (Novum) - Carice van Houten heeft dinsdagavond de aftrap van Serious Request verricht. Ze sloot iets voor 21.00 uur Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom op in het Glazen Huis in Enschede. De drie dj's maken daar tot kerst 24 uur per dag radio voor het goede doel.

Alle dj's zaten al eens eerder in het Glazen Huis, maar nooit eerder met z'n drieën. De radiomakers krijgen verschillende BN'ers op bezoek, onder wie Frans Bauer, Gers Pardoel en Roel van Velzen, die allemaal een nachtje blijven slapen.

Giel Beelen is vereerd dat hij weer in het huis mag logeren. "Het is echt leuk om dit te mogen doen", zegt hij tegen Novum Nieuws. Gerard Ekdom vermoedt dat hij inmiddels verslaafd is geraakt aan de actie. "Misschien wel", lacht de dj.

Michiel Veenstra liet weten dat hij van tevoren niet te veel heeft gegeten. "Als je ineens heel veel gaat eten en je gaat dan terug naar niks, dat is niet handig", legt hij uit. Ook is hij goed uitgerust. "Dat is de enige voorbereiding die ik heb gedaan."

Serious Request, dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden, richt zich deze keer op babysterfte. Vorig jaar werd een recordbedrag van 8,6 miljoen euro opgehaald voor moeders in oorlogsgebieden.