Normal_serious_request_glazen_huis_3fm

ENSCHEDE (Novum) - De opbrengst van Serious Request blijft records breken. De teller staat donderdag al op ruim 1,7 miljoen. Dat is ruim 1,1 miljoen hoger dan de tweede tussenstand van vorig jaar.

"Wij verbazen ons nog steeds en zijn een beetje bang", biechtte Gerard Ekdom op voordat Sander Lantinga de nieuwe tussenstand bekendmaakte. Woensdag kregen de drie dj's ook al te horen dat ze een record hadden gebroken. Toen stond de teller op ruim 910 duizend euro. "We zijn bang dat mensen niet meer geven omdat de eerste tussenstand al zo hoog was."

Bij het zien van het bedrag schrok Ekdom wederom. "Dit had ik nooit verwacht. De acties zijn dit jaar vroeger begonnen, dat zat er gisteren allemaal al bij. Ik dacht dat het nu wel wat relaxter zou zijn, maar niet dus."

Giel Beelen blijft nuchter. "We kunnen al ontzettend trots zijn, maar hoe meer geld we ophalen, hoe meer baby's we kunnen redden." Ekdom, Beelen en Michiel Veenstra zitten nog tot maandagavond in het Glazen Huis, dat dit jaar in Enschede staat. Vorig jaar werd in totaal een recordbedrag van 8,6 miljoen euro opgehaald met de jaarlijkse actie van 3FM.