Nieuwe moeders, bezorgdheid gezondheid, erg groot

BRUSSEL - Uit Brits onderzoek is gebleken dat de helft van de nieuwe moeders aangaf pas nadat hun kind 3,5 jaar was, zich minder zorgen te maken. Ook blijkt dat zij zich erg ongerust maken over de gezondheid van hun baby in de eerste levensmaanden, zo meldt GoedGevoel.be.

Het onderzoek toont ook aan dat ervaring bijdraagt aan een afname van bezorgdheid bij de geboorte van het tweede kind. Huisartsen worden echter veelvuldig bezocht door nieuwe moeders. Zij gaan namelijk maar liefst 16 keer met hun baby naar de dokter met veelal een kleine aandoening. Iets minder dan de helft van de nieuwe moeders voelde zich wel eens schuldig omdat ze de tijd van de dokter verspild had. Daarnaast beseft éénvijfde dat ze zich te veel zorgen maakt, maar is er ook éénderde die aangeeft dat haar zorg altijd gerechtvaardigd is.

Door alle bezorgdheid slapen twee op de drie van hen pas 12 maanden na de geboorte weer een volledige nacht door. Veel moeders(70 procent) gaven aan dat de eerste maanden van de baby voor hen als een waas voorbij ging door de vele zorgen die zij maakten.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal