Zwanger, zwangerschap

ROTTERDAM – Om zwangere vrouwen in stadsdeel Rotterdam-Feijenoord voor te lichten over de zwangerschap en de kraamtijd organiseert de Stichting Voorlichting Gezondheid (SVG) in samenwerking met Careyn Kraamzorg inloopspreekuren.

Zwangere vrouwen kunnen daar elke woensdag van 11.00 tot 15.00 uur terecht met vragen over hun zwangerschap. Naast deze inloopspreekuren worden ook bijeenkomsten georganiseerd die bedoeld zijn om zwangere vrouwen en hun familie voor te lichten.

Zo wordt er onder andere geholpen met het vinden van en aanmelden voor de kraamzorg. Ook is er voor mensen die in een financiële ongunstige situatie zitten een zogeheten starterspakket. In het pakket zitten diverse spullen voor de baby en de kraamtijd. De pakketten zijn tegen een geringe vergoeding te krijgen bij de SVG.
 
De SVG geeft sinds afgelopen oktober preventieve gezondheidsvoorlichtingen op een laagdrempelig niveau. Doel van de voorlichtingen is om op een laagdrempelige manier kennis over te dragen en bewoners uit de wijk een helpende hand te bieden bij de verwijzing naar de juiste zorgverlener.

© Nationale Zorggids / Jannes Oosterveld