Normal_justitie

(Novum) - Het Openbaar Ministerie wil dat de ouders van de acht maanden oude baby die in 2010 overleed toch vervolgd worden. Vorige week verklaarde de rechtbank in Arnhem het OM niet ontvankelijk omdat justitie de verdachten misleid zou hebben tijdens het onderzoek. Het OM Oost-Nederland laat donderdag weten in beroep te gaan.

De baby overleed eind augustus 2010 kort na aankomst in een ziekenhuis. Het kind had in een woning in de Arnhemse wijk Malburgen ademhalingsproblemen gekregen. Het kind bleek onverklaarbare verwondingen te hebben, waarna de ouders van 22 en 23 jaar werden opgepakt.

Volgens de rechtbank hield het OM de resultaten van het sectierapport bewust achter, terwijl de advocaat van de verdachten er wel om had gevraagd. Verder werd afluisterapparatuur opgehangen in de woning van de familie in de hoop dat de verdachten over de oorzaak van de gewelddadige dood van de baby zouden spreken.

Het OM kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank. Wanneer de zaak die bij het hof in Arnhem is nog onduidelijk.