Normal_beschuit_blauwe_muisjes_beschuit_met_muisjes_geboorte_wiki_-c_

Nog niet eerder werden er zoveel baby's geboren in het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven als in de afgelopen maand. In augustus kwamen er 241 baby's ter wereld in het Vrouw Moeder Kind-centrum van het ziekenhuis. Dat is zestien procent meer dan in de maand augustus van vorig jaar, zo meldt Omroep Brabant.

Het totaal aantal bevallingen in het MMC steeg in de periode van januari tot en met augustus met zeven procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens het MMC is dat bijzonder, omdat er landelijk minder baby's worden geboren.

In het Vrouw Moeder Kind-centrum van het MMC worden pasgeboren kinderen en hun moeder samen verpleegd. Hiervoor werken de afdelingen kindergeneeskunde, gynaecologie en medische kinderpsychologie van het ziekenhuis nauw samen. Als het medisch verantwoord is, blijven moeder en kind in het Vrouw Moeder Kind-centrum 24 uur per dag bij elkaar voor zo lang als nodig is en hoe complex de zorg ook is. De zorg wordt om het gezin heen gepland, waarbij door het gezin zelf word bepaald hoe laat er bijvoorbeeld wordt opgestaan en wanneer er bezoek mag komen.

© Nationale Zorggids