Normal_borstvoeding_baby_borst_voeding

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk houdt op dinsdagavond 1 oktober een thema-avond 'Borst en Baan' over borstvoeding op het werk. Het RKZ wil de mogelijkheden voor moeders meer onder de aandacht brengen over borstvoeding buitenshuis. Er heerst namelijk nog veel onwetendheid bij zowel moeders als werkgevers over hoe borstvoeding met werkzaamheden buitenshuis kan worden gecombineerd. Dat meldt RKZ.

Nu geldt dat veel moeders stoppen met het geven van borstvoeding zodra het zwangerschapsverlof voorbij is. Lactatiekundige van het RKZ Hester Hillegers en RKZ Kraamzorg gaan op de thema-avond in op de mogelijkheden die er zijn. 'Dit komt uiteindelijk moeder en kind ten goede', aldus Hillegers.

Tijdens de thema-avond gaat het RKZ in op de manieren waarop moeders kunnen kolven, maar ook wat de rechten op de werkvloer zijn ten aanzien van kolven. 'Het is belangrijk dat moeders voor zichzelf op durven komen en weten dat ze wettelijk recht hebben om tijd te nemen om te kolven op een speciaal daarvoor aangewezen plek. Omdat veel moeders dit niet weten, voelen ze zich in veel gevallen bezwaard en stoppen ze met borstvoeding. Dat willen we juist voorkomen”, zegt Hillegers.

Er zullen gedurende de avond verschillende sprekers aan het woord komen en er is ruimte om vragen te stellen. Ook zijn er stands van onder andere fabrikanten, een lingeriewinkel, een draagdoekconsulente en een yoga-docente.
De avond is bedoeld voor zwangere vrouwen die borstvoeding willen gaan geven, moeders en zorgverleners die met jonge zuigelingen werken.

© Nationale Zorggids