Normal_baby

Dinsdag 1 oktober organiseert het Spaarne Ziekenhuis de eerste bijeenkomst in een reeks informatieavonden over bevallen onder begeleiding van een gynaecoloog. Aanstaande moeders en hun naasten kunnen op de avonden terecht voor vragen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Dat meldt het Spaarne Ziekenhuis.

Op de avonden zullen een verpleegkundige, gynaecoloog en anesthesist aanwezig zijn voor vragen. In korte lezingen zullen verschillende aspecten van bevallen in het ziekenhuis aan bod komen. Deskundigen zullen vertellen over de gang van zaken rond de bevalling en de medische aspecten zoals de mogelijkheden voor pijnbestrijding.

Er is een rondleiding langs de kraamafdeling en de verloskamers van het ziekenhuis. Voor geïnteresseerden wordt de avond afgesloten met een film waarin uitleg wordt gegeven over bijzondere bevallingen zoals de vacuümbevalling, tangverlossing en keizersnede.

Na 1 oktober volgen er elke maand nieuwe bijeenkomsten. De voorkeur voor het bijwonen van een avond gaat uit naar een datum tussen de 26e en 34e week van de zwangerschap. De bijeenkomsten vinden plaats in het auditorium op de begane grond van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website www.spaarneziekenhuis.nl, uiterlijk vier weken voor de geplande bevallingsdatum. Voor meer informatie kunt u bellen met Patiëntenvoorlichting op 023-8908360. Toegang tot de bijeenkomst is gratis.

© Nationale Zorggids