Normal_dossiers_mappen

De Amsterdamse Opvoedpoli moet aan verzekeraar DSW de gegevens verstrekken waar die al meerdere keren om gevraagd heeft. Als de organisatie blijft weigeren moet er een dwangsom betaald worden van 1000 euro per dag, met een maximum van 20.000 euro. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dinsdag bepaald, zo meldt Skipr.

Het gaat onder meer om informatie over de duur van behandelingen, wie die heeft uitgevoerd, wat de opleiding en functie is van de betrokken zorgverleners en een kopie van hun diploma's. Bij de Opvoedpoli kunnen ouders en opvoeders terecht met vragen over opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen. De organisatie biedt bijvoorbeeld advies aan ouders van kinderen met een autistische stoornis, huilbaby's of onzekere tieners.

Uit een controle zou gebleken zijn dat de Opvoedpoli opvallend declaratiegedrag vertoont. Bij zorgverzekeraar DSW bestaan vermoedens dat de Opvoedpoli onverzekerde zorg declareert. Volgens de NZa heeft de verzekeraar inzicht nodig in de medische gegevens van verzekerden om te kunnen bepalen of de gedeclareerde behandelingen aansluiten bij de zorgvraag van de patiënten.

© Nationale Zorggids