Normal_babyfoon

Door de Consumentenbond zijn diverse babyfoons getest om te onderzoeken of elektromagnetische golven schadelijk zijn voor baby's. Dat blijkt erg mee te vallen, maar toch adviseert de Consumentenbond om de babyfoon op minimaal een meter afstand van het bedje te plaatsen om de kans op straling zo klein mogelijk te houden. Dat meldt Kinderopvangtotaal.

De Consumentenbond concludeert dat babyfoons met de sterkste golven op zes procent van de toegestane stralingsnormen zitten, mits de zender op een meter afstand van het kind wordt gehouden. De normen voor babyfoons zijn behoorlijk streng. De toegestane straling voor babyfoons is vier keer zo laag dan die voor mobiele telefoons.

Er zijn geen wetenschappelijke gegevens beschikbaar de schadelijkheid van straling van babyfoons. Desondanks wordt door onder andere het Belgische instituut Kind en Gezin aan ouders geadviseerd om te kiezen voor een babyfoon zonder videofunctie. Babyfoons met een videofunctie zenden een continue straling uit terwijl een gewone babyfoon dat alleen doet als een kind geluid maakt.

© Nationale Zorggids